Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 12/07/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 584 57 0 0 584 57 10%
2 ЦЈЗ Скопје 22 6 0 0 22 6 27%
3 Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
4 Биотек 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
5 Жан Митрев Клиника 110 14 0 0 110 14 13%
6 Систина 140 5 0 0 140 5 4%
7 МАНУ 97 2 0 0 97 2 2%
8 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 ЦЈЗ Битола 20 4 0 0 20 4 20%
10 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 973 88 0 0 973 88 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 12/07/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 30 2 70 3878 627.9 156 25.3 4.0% 1934 1788
2 Куманово 8 862 604.1 44 30.8 5.1% 624 194
3 Дебар 1 151 544.0 5 18.0 3.3% 57 89
4 Штип 13 1 6 457 867.6 10 19.0 2.2% 269 178
5 Прилеп 5 4 301 315.8 20 21.0 6.6% 217 64
6 Тетово 3 31 871 436.0 63 31.5 7.2% 516 292
7 Струга 11 330 486.4 37 54.5 11.2% 122 171
8 Велес 1 3 203 306.4 13 19.6 6.4% 157 33
9 Битола 1 71 69.7 2 2.0 2.8% 41 28
10 Охрид 2 227 404.6 5 8.9 2.2% 87 135
11 Кавадарци 1 26 60.4 1 2.3 3.8% 7 18
12 Гостивар 1 230 192.0 16 13.4 7.0% 70 144
13 Гевгелија** 12 34.9 0 0.0 0.0% 10 2
14 Струмица 24 25.3 1 1.1 4.2% 7 16
15 Крива Паланка 19 79.4 0 0.0 0.0% 10 9
16 Радовиш 8 24.5 0 0.0 0.0% 4 4
17 Крушево 12 125.9 2 21.0 16.7% 3 7
18 Кочани 2 77 160.5 3 6.3 3.9% 61 13
19 Пробиштип 1 1 37 241.8 0 0.0 0.0% 13 24
20 Демир Хисар 8 95.5 0 0.0 0.0% 1 7
21 Македонски Брод 8 71.4 0 0.0 0.0% 4 4
22 Пехчево 6 120.2 0 0.0 0.0% 5 1
23 Берово 4 30.8 1 7.7 25.0% 2 1
24 Валандово 6 50.6 0 0.0 0.0% 6 0
25 Виница 4 20.6 0 0.0 0.0% 3 1
26 Делчево 1 4.2 1 4.2 100.0% 0 0
27 Кратово 1 7 73.2 0 0.0 0.0% 3 4
28 Свети Николе 1 118 575.3 0 0.0 0.0% 7 111
29 Кичево 8 1 81 141.7 1 1.7 1.2% 11 69
30 Ресен*** 4 137 837.8 3 18.3 2.2% 57 77
31 Неготино* 1 21 89.5 1 4.3 4.8% 18 2
Вкупно 88 3 123 8197 394.6 385 18.5 4.7% 4326 3486
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
***6 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престоујвал во Ресен
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 78133 8199 4982 24 73151 8175
1 ИЈЗ – Вирусологија 40742 4742 3226 22 37516 4720
2 ЦЈЗ Скопје 904 157 0 0 904 157
3 Авицена 4694 604 0 0 4694 604
4 Биотек 6284 371 0 0 6284 371
5 Жан Митрев Клиника 10350 743 0 0 10350 743
6 Систина 6413 382 0 0 6413 382
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 7068 999 1756 2 5312 997
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 174 5 0 0 174 5
11 ЦЈЗ Битола 724 103 0 0 724 103
12 Лаборатории од странство 5 5 0 0 5 5

 

image (22)