ВОДА, САНИТАЦИЈА, ХИГИЕНА И УПРАВУВАЊЕ СО ОТПАД ЗА ВРЕМЕ НА ВИРУСОТ COVID-19

Ова привремено упатство ги надополнува документите за превенција и контрола на инфекција (IPC) со сумирање на насоки на СЗО за вода, санитација и медицински отпад, релевантни за вируси, вклучително и коронавируси. Наменет е за практичари и даватели на услуги за…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 27.6.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 27/06/2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 396 80 0 0 396 80 20%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 26.6.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 26/06/2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 527 85 0 0 527 85 16%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 25.6.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 25/06/2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 476 94 0 0 476 94 20%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 24.6.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 24.6.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 634 84 0 0 634 84 13%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 23.6.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 23.6.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 506 61 0 0 506 61 12%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 22.6.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 22.6.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 533 54 0 0 533 54 10%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 21.6.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 21.6.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 217 42 0 0 217 42 19%…

Прочитај Повеќе

Состојба со COVID-19 во Северна Македонија и светот, заклучно со 20.06.2020

Состојба со COVID-19 во Северна Македонија и светот   СОСТОЈБА СО COVID-19 ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА – 12-20.06.2020 Тестирани се вкупно 10.171 материјал во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање за присуство на SARS-CoV-2. Регистрирани сe вкупно 1.406 нови…

Прочитај Повеќе