Кампања за јакнење на свеста за грипот

Кампања за јакнење на свеста за грипот

Кампања за јакнење на свеста за грипот и важноста од вакцинација против сезонски грип особено кај лица со висок ризик од сериозна инфекција со можни компликации се спроведува секоја година во Октомври во Европа со подршка на Светската здравствена организација…

Прочитај Повеќе

Кампања за превенција на рак на дојка

Кампања за превенција на рак на дојка 2018 – материјали за симнување Упаство за самопреглед на дојка – симни PDF Udhëzues për vetkontrollim të gjirit – shkarko PDF Презентација – Рак на дојка – симни PowerPoint презентација Prezantim – Kanceri i gjirit – shkarko…

Прочитај Повеќе
Kампања: Рационална употреба на антибиотици (29.09-27.10)

Kампања: Рационална употреба на антибиотици (29.09-27.10)

Антибиотиците не се храна за да ја одбираш без лекар. Секоја непотребна примена ја намалува ефикасноста Антибиотиците немаат ефект врз вирусите и не треба да се употребуваат при вообичаени вирусни инфекции како што се настинките и грипот. КАМПАЊА 29 септември…

Прочитај Повеќе
ХИГИЕНАТА НА РАЦЕТЕ Е ЕДНОСТАВНО И ЕФЕКТИВНО РЕШЕНИЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ШИРЕЊЕТО НА ИНФЕКЦИИ

ХИГИЕНАТА НА РАЦЕТЕ Е ЕДНОСТАВНО И ЕФЕКТИВНО РЕШЕНИЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ШИРЕЊЕТО НА ИНФЕКЦИИ

Промотивни материјали PDF.: Флаер, Флаер АЛ., Постер1, Постер 2 Хигиената на рацете е едноставно и ефективно решение на намалување на ширењето на инфекции и мултирезистентни бактерии и заштита на пациентите од интрахоспитални инфекции.  Секој здравствен работник како и секое лице кое е  директно или…

Прочитај Повеќе