Светски ден на водата 2015 – Водата и одржливиот развој

Светски ден на водата 2015 – Водата и одржливиот развој

 Светски ден на водата 2015 – Водата и одржливиот развој  На човештвото му е потребна вода  Капката вода е флексибилна. Капката вода е моќна. Капката вода е во побарувачка. Водата е во оснoва на одржливиот развој. Водните ресурси, и опсегот на…

Прочитај Повеќе
Светски ден на водата 2015

Светски ден на водата 2015

Светски ден на водата 2015 Без вода нема одржлив развој! Институтот за јавно здравје на Република Македонија, по шести пат ќе го одбележи Светскиот ден на водата, годинава во соработка со Кат продукција. Годинешната порака на ОН по повод празникот…

Прочитај Повеќе
Зајакнување на надзорот над болестите по потекло од водата

Зајакнување на надзорот над болестите по потекло од водата

Од 23-24 октомври, 2014 година во Бон, Германија, се одржа Состанок за зајакнување на надзорот над болестите по потекло од водата подржано од Светска здравствена организација. На состанокот учествуваа 18 земји членки од Европскиот регион со 33 учесници од Азербејџан,…

Прочитај Повеќе
Состанок на Националните координатори во земјите кандидатки за членство во ЕУ

Состанок на Националните координатори во земјите кандидатки за членство во ЕУ

Поблиску до ECDC – IPA3 соработка со ЕЦДЦ во иднина Делегација во состав: Асс. Д-р Шабан Мемети, Директор на ИЈЗ, Прим. Д-р Благоја Алексоски, епидемиолог од Секторот за контрола и надзор над заразни заболувања, и Проф. Милена Петровска, национален фокал поинт за микробиологија, ECDC…

Прочитај Повеќе
Македонија продолжува успешно да претседава со Управувачкиот комитет на регионалната меѓуагенциска работна група на УНФПА за сексуално и репродуктивно здравје во состојба на кризи

Македонија продолжува успешно да претседава со Управувачкиот комитет на регионалната меѓуагенциска работна група на УНФПА за сексуално и репродуктивно здравје во состојба на кризи

Од 14-16 октомври, 2014 година во Истанбул, Турција се одржа 3-от Форум на Меѓуагенциската Работна Група за Сексуално и репродуктивно здравје во состојба на кризи за источна Европа и и Централна Азија подржано од Фондот за население при обединетите нации…

Прочитај Повеќе