Прес конференција – Резултати од скрининг за рак на грлото на матката во Р. Македонија

Прес конференција – Резултати од скрининг за рак на грлото на матката во Р. Македонија

На прес конференцијата одржана на 21 ноември 2018 година во Институтот за јавно здравје, беа презентирани резултати од скринингот на ракот на грлото на матката во Р. Македонија, како и податоци за морбидитет и морталитет од ова заболување во Македонија…

Прочитај Повеќе

Соопштение – 30.05.2018

Со голема радост и задоволство го најавуваме одржувањето на Шестата Регионална Европска конференција за безбедни заедници, со наслов ,,Остварување на целите за одржлив развој – кон заедница без насилство”, од 3-5 октомври 2018 година во Скопје, Република Македонија. Рокот за…

Прочитај Повеќе

Соопштение до јавноста за прекинување на мерките за алармирање

Почитувани, Согласно податоците од ДАМСКВ на ден 09.01.2018, среднодневните концентрации на РМ10 се под дефинираниот праг на алармирање (среднодневни концентрации над 200 g/m3 барем на две мерни места во Скопје и стабилна временска прогноза). Имено, среднодневната концентрација на РМ10 од…

Прочитај Повеќе

ПОКАНА ДО МЕДИУМИТЕ – 19.12.2016

Почитувани, Институт за јавно здравје на Република Македонија ВЕ ПОКАНУВА, на конференција за печат по повод презентација на резултати од истражувања кај децата на училишна возраст во врска со употреба на психоактивни супстанци, ЕСПАД (European School Survey Project on Alcohol…

Прочитај Повеќе