Договор за меѓусебна соработка

Договор за меѓусебна соработка

На ден 13.01.2016 во Скопје е склучен договор за соработка меѓу ЈЗУ Институт за јавно здравје на Република Македонија, застапуван од страна на Директор Асс. Д-р. Шабан Мемети и Наставниот завод за јавно здравје “Др. Андрија Штампар “, со седиште…

Прочитај Повеќе

СООПШТЕНИЕ – 24.09.2015

 Со поддршка на Министерството за здравство Институтот за јавно здравје на Република Македонија по 15 пат, оваа година ќе го одбележи Светскиот ден на срцето – 29 септември. Традиционално, Институтот за јавно здравје организира активности за подигање на свеста кај…

Прочитај Повеќе

Соопштение 07.05.2015

Соопштение ХЕПЕНИНГ ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА МЕСЕЦОТ НА СПОРТОТ ПОД МОТОТО “ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ“                                           Со цел да се изврши промоција на физичката активност во интерес на унапредување на здравјето, благосостојба и превенција на болести, Институтот за јавно здравје во соработка…

Прочитај Повеќе

ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ!

ПОВОД: МАЈ – МЕСЕЦ НА СПОРТОТ МОТО:  ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ! Во последно време се повеќе не загрижува порастот на хроничните болести, што се поврзува со употребата на нездрава исхрана, зголемената телесна тежина и недоволната физичка активност. Глобализацијата и забрзаната…

Прочитај Повеќе
Одржана првата работилница на тема “Развој на знаења и пренос на најдобри практики за биосигурност/биобезбедност/и управување со биоризик ” во Република Македонија

Одржана првата работилница на тема “Развој на знаења и пренос на најдобри практики за биосигурност/биобезбедност/и управување со биоризик ” во Република Македонија

Во периодот од 23 до 24.03.2015 година во хотел Квинс, Скопје се одржа првата работилница во Република Макеоднија на тема “Развој на знаења и пренос на најдобри практики за биосигурност/биобезбедност/и управување со биоризик “. Работилницата е организирана од страна на…

Прочитај Повеќе