Одржана првата работилница на тема “Развој на знаења и пренос на најдобри практики за биосигурност/биобезбедност/и управување со биоризик ” во Република Македонија

Одржана првата работилница на тема “Развој на знаења и пренос на најдобри практики за биосигурност/биобезбедност/и управување со биоризик ” во Република Македонија

Во периодот од 23 до 24.03.2015 година во хотел Квинс, Скопје се одржа првата работилница во Република Макеоднија на тема “Развој на знаења и пренос на најдобри практики за биосигурност/биобезбедност/и управување со биоризик “. Работилницата е организирана од страна на…

Прочитај Повеќе
Прв регионален состанок со работилница на Македонското здружение за контрола на интрахоспиталните инфекции (МЗКИХИ)

Прв регионален состанок со работилница на Македонското здружение за контрола на интрахоспиталните инфекции (МЗКИХИ)

Интрахоспиталните инфекции, заедно со резистенцијата на микроорганизмите кон антимикробните средства, во моментов се едни од најактуелните проблеми како во светски рамки, така и во земјите од регионот во кој што спаѓа и нашата држава. Република  Македонија од 2013 година активно…

Прочитај Повеќе
Министерството за здравство и УНИЦЕФ дистрибуираат таблети за дезинфекција на водата за пиење на водоснабдителните објекти за граѓаните од поплавените регионите во Македонија

Министерството за здравство и УНИЦЕФ дистрибуираат таблети за дезинфекција на водата за пиење на водоснабдителните објекти за граѓаните од поплавените регионите во Македонија

Скопје, 6 Март 2015 По извршена здравствено-еколошка проценка од страна на Институтот за јавно здравје на Република Македонија побарана е донација за таблети за дезинфекција за вода за пиење од индивидуални водоснабдителни објекти за жителите на 15 поплавени градови низ…

Прочитај Повеќе
Соопштение – 20.10.2014

Соопштение – 20.10.2014

Институтот за јавно здравје изрази поддршка на кампањата на Владата на РМ за подигање на свеста на граѓаните во врска со улогата што прикладната исхрана и физичка активност ја имаат во зачувување на здравјето. На прес конференцијата одржана во ИЈЗРМ,…

Прочитај Повеќе
ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЧЕТВРТ СОСТАНОК НА ВИСОКО НИВО НА ПАН-ЕВРОПСКАТА ПРОГРАМА ЗА ТРАНСПОРТ, ЗДРАВЈЕ И ЖИВОТНА СРЕДИНА

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЧЕТВРТ СОСТАНОК НА ВИСОКО НИВО НА ПАН-ЕВРОПСКАТА ПРОГРАМА ЗА ТРАНСПОРТ, ЗДРАВЈЕ И ЖИВОТНА СРЕДИНА

Во рамките на стручната соработка меѓу Министерството за здравство на Република Македонија и Светската здравствена организација, од една страна и Ј.З.У. Институт за јавно здравје на Република Македонија од друга страна, како Национален соработник во доменот на транспорт, здравје и…

Прочитај Повеќе