Видео: Сексуално преносливи инфекции и ХИВ

Тема: Значењето од квалитетно сексуално образование, Сексуално преносливи инфекции и ХИВ Прим. д-р. Жарко Караџовски, спец. епидемиолог, Началник на одделението за ХИВ/СИДА и СПИ, тропски и карантински болести Дел од Емисија “Крик„ – еп. 4 – „Ова не е порно филм“, 23.04.2018…

Прочитај Повеќе

Видео: Медицинска ентомологија објаснета во движење

Ова видео развиенo од Институтот за истражувања и развој (IRD) и  Пастеровиот Институт од Париз,Франција, ја објаснува суштинската улога што медицинската ентомологија ја има во точната идентификација на инсектите- вектори на заразните болести, а со тоа и проценка на нивниот ризик за човечката популација. Медицинската…

Прочитај Повеќе