Прес-конференција на Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче и проф. д-р Драган Ѓорѓев од ИЈЗРМ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче и проф. д-р Драган Ѓорѓев од Институтот за јавно здравје одржаа прес-конференција на којашто ги посочија препораките и советите на здравствените власти за заштита на граѓаните од загадувањето на воздухот. Извор: Влада на Република…

Прочитај Повеќе

Прес – конференција на директор на АХВ, Атанасов и прим. д-р Караџовски, ИЈЗРМ

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов и д-р Жарко Караџовски, епидемиолог во Институтот за јавно здравје денеска на прес-конференција во Владата на Република Македонија информираа за превентивните активности коишто се преземаат за да се спречи натамошното размножување…

Прочитај Повеќе