Податоци за COVID-19 за 11.09.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 11.9.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 394 64 0 0 394 64 16%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 30.08.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 30.8.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 53 4 0 0 53 4 8%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 28.08.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 28/08/2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 654 90 0 0 654 90 14%…

Прочитај Повеќе

Препораки за населението за заштита од топлотни бранови

Препораки за населението за заштита од топлотни бранови Секоја година високите температури влијаат негативно на здравјето на луѓето во смисла ја влошуваат состојбата кај лицата кои страдаат од кардиоваскуларни болести, респираторни болести, ментални нарушувања. Тоа доведува до зголемување на стапката…

Прочитај Повеќе

Зошто Институтот за јавно здравје е најдобар ?

Имаме традиција од 90 години постоење Поседуваме квалитет Работиме доверливо, достапни сме во секое време за информации Патоказ сме за зачувување на јавното здравје и креирање на здравствените   политики Учествуваме во наставната дејност на Универзитетите во Р. Македонија Универзитет…

Прочитај Повеќе