Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче и проф. д-р Драган Ѓорѓев од Институтот за јавно здравје одржаа прес-конференција на којашто ги посочија препораките и советите на здравствените власти за заштита на граѓаните од загадувањето на воздухот.

Извор: Влада на Република Македонија