-Infeksioni virusal Zika është sëmundje e shkaktuar nga një virus të cilin e përcjellin mushkonjat Aedes

-Personat e infektuar me virusin Zika zakonisht kanë ethe të buta, iritim të lëkurës (egzantemë) dhe konjuktivit. Këto simptoma mund të zgjasin nga 2-7 ditë.

-Për momentin nuk ekziston një trajtim apo vakcinë specifike për këtë sëmundje.

-Preventiva më e mirë është mbrojtja nga pickimi i mushkonjave.

-Virusi qarkullon në Amerikën e mesme dhe atë jugore, Afrikë, Azi dhe rajonin e pacifikut.

guidelines-pregnant-women-zika-400px

DOKUMENT NË PDF – ZIKA – MATERIAL EDUKATIV PËR POPULLATËN

DOKUMENT NË PDF – ZIKA – MATERIAL EDUKATIV PËR PUNONJËSIT SHËNDETËSOR

DOKUMENT NË PDF – LISTA E VENDEVE ME RASTE AUTOKTONE TË ZIKA