Informacion ditor për konferencën për shtyp
Dita të cilës i referohen rezultatet 18.4.2020
Numri i testeve të kryera gjatë një dite Numri i përgjithshëm i testeve Pozitive (të reja)
1 ISHP- Virusologjia 222 21
2 Fakulteti i veterinarisë (skrining) 0 0
3 Avicena (skrining) 3 0
4 Biotek (privat) 27 0
5 Klinika Zhan Mitrev (privat) 17 13
6 Sistina (privat) 45 3
NUMRI I PËRGJITHSHËM I TESTEVE për një  ditë 314 37
Nr. Shpërndarja e rasteve sipas qyteteve 18.4.2020 Raste të vdekjes (të reja) Gjithsej Raste të vdekjes (Gjithsej)
1 Shkup 8 1 409 9
2 Kumanovë 9 329 13
3 Dibër 51 4
4 Shtip  1 32 2
5 Prilep 5 117 3
6 Tetovë 3 55 4
7 Strugë 55 10
8 Veles 3 58 3
9 Manastir 17 0
10 Ohër 8 15 0
11 Kavadar 4 1
12 Gostivar 12 0
13 Gjevgjeli 4 0
14 Strumicë 2 0
15 Kriva Pallankë 4 0
16 Radovish 4 0
17 Krushevë 3 1
18 Koçan 1 27 1
19 Probishtip 2 0
20 Demir Hisar 1 0
21 Makedonski Brod 2 0
22 Kërçovë 2 0
23 Negotinë 2 0
Gjithsej 37 2 1207 51
Numri i përgjithshëm i testeve të kryera në RMV-së
Numri kumulativ i testeve Numri i përgjithshëm i testeve Gjithsej pozitive
Të gjithë laboratorët 11870 1207
1 ISHP- Virusologjia 7902 1014
2 Fakulteti i veterinarisë (skrining) 278 15
3 Avicena (skrining) 276 15
4 Biotek (privat) 487 28
5 Klinika Zhan Mitrev (privat) 2821 128
6 Sistina (privat) 106 7

 

Gjatë ditës së djeshme sit ë shëruar janë regjistruar 16 persona, 9 në trajtim shtëpiak dhe 7 të hospitalizuar.

Ka ndërruar jetë një person 66 vjeçar nga Shkupi, i shtruar në KSIGJF, me komorbiditete të konfirmuara (sëmundje kardiovaskulare, diabet)

Ka ndërruar jetë edhe një person nga Shtipi, 83 vjeç, i shtruar në SPQ 8 Shtatori, me komorbiditete të konfirmuara (sëmundje kardiovaskulare).