Në 19.10.2021 në Republikën e Maqedonisë së Veriut filloi vaksinimi kundër gripit sezonal. Vaksinimi do të kryhet në 10 Qendrat e Shëndetit Publik dhe 21 Njësitë e tyre rajonale. Në Shkup janë hapur edhe tre pika shtesë të vaksinimit në Shtëpitë e Shëndetit (Poliklinika Idadija, Bit Pazar dhe Gjorçe Petrov). Në IShP është e hapur pika e vaksinimit për punonjësit shëndetësorë.

Vaksinimi kundër gripit është falas për personat që u përkasin këtyre grupeve:

  • Personat e moshuar (mbi 65 vjet)
  • Fëmijët në moshë nga 6 muaj deri në 5 vjet
  • Personat me sëmundje kronike
  • Gratë shtatzëna dhe

·         Punonjësit shëndetësorë.

Personat e interesuar e që përkasin në ndonjë nga këto grupe duhet të caktojnë termin në  vakcinacija.mkPas regjistrimit ato do pranojnë mesazh në numrin e tyre të telefonit ku do kenë të shënuar terminin e tyre (datën, orën dhe pikën e vaksinimit). Ju lutemi respektoni terminin Tuaj!

Qytetarët e tjerë të interesuar që nuk bëjnë pjesë në këto grupe të popullatës mund të vaksinohen në Qendrat e Shëndetit Publik dhe Njësitë e tyre rajonale me vaksinat komerciale të cilat kushtojnë 800 denarë.