СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017   (43 недела, до 30.10.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017  (43 недела, до 30.10.2016)

Во текот на 43-та недела од 2016 година (од 24.10.2016 – 30.10.2016), во Република Македонија пријавени се 42 (I=2,0/100.000) новозаболени на групни пријави за заболени од грип, што е намалување за 2 пати во споредба со минатата недела. Во споредба…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017   (40 недела, до 09.10.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017  (40 недела, до 09.10.2016)

 Во текот на 40-тата недела од 2016 година (од 03.10.2016 – 09.10.2016), во Република Македонија пријавени се 23 (I=1,1/100.000) заболени на групни пријави за заболени од грип, во споредба со 5 заболени кои биле пријавени во истиот период минатата сезона.…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2015/2016  (Седумнаесетта недела, до 01.05.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2015/2016 (Седумнаесетта недела, до 01.05.2016)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ ПОДАТОЦИ Во текот на 17-та недела од 2016 година (25.04 – 01.05.2016), во Република Македонија од 8 извештајни единици пријавени се 75 случаи на грип/заболувања слични на грип, со инциденца од 3,6 на 100.000 жители, што претставува намалување за…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2015/2016  (Петнаесетта недела, до 17.04.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2015/2016 (Петнаесетта недела, до 17.04.2016)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ ПОДАТОЦИ Во текот на 15-та недела од 2016 година (04.04 – 10.04.2016), во Република Македонија од 17 извештајни единици пријавени се 312 случаи на грип/заболувања слични на грип, со инциденца од 15,1 на 100.000 жители, што претставува намалување за…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2015/2016 (5 недела, до 07.02.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2015/2016 (5 недела, до 07.02.2016)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ ПОДАТОЦИ Во текот на 5-тата недела од 2016 година (01.02 – 07.02.2016), во Република Македонија од 28 извештајни единици пријавени се 3.127 случаи на грип/заболувања слични на грип, со инциденца од 151,1 на 100.000 жители, што претставува зголемување за…

Прочитај Повеќе