СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017  (5 недела, до 05.02.2017)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017 (5 недела, до 05.02.2017)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на петтата недела од 2017 година, во Република Македонија пријавени се 563 (I=27,2/100.000) новозаболени лица од грип/заболувања слични на грип, што претставува намалување од 53,0% во споредба со минатата недела кога беа пријавени 1.199…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017  (3 недела, до 22.01.2017)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017 (3 недела, до 22.01.2017)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на третата недела од 2017 година, во Република Македонија пријавени се 2.417 новозаболени лица со инциденца од 116,8 на 100.000 жители, што претставува намалување од 55,8% во споредба со минатата недела кога беа пријавени…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017   (43 недела, до 30.10.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017  (43 недела, до 30.10.2016)

Во текот на 43-та недела од 2016 година (од 24.10.2016 – 30.10.2016), во Република Македонија пријавени се 42 (I=2,0/100.000) новозаболени на групни пријави за заболени од грип, што е намалување за 2 пати во споредба со минатата недела. Во споредба…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017   (40 недела, до 09.10.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017  (40 недела, до 09.10.2016)

 Во текот на 40-тата недела од 2016 година (од 03.10.2016 – 09.10.2016), во Република Македонија пријавени се 23 (I=1,1/100.000) заболени на групни пријави за заболени од грип, во споредба со 5 заболени кои биле пријавени во истиот период минатата сезона.…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2015/2016 (5 недела, до 07.02.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2015/2016 (5 недела, до 07.02.2016)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ ПОДАТОЦИ Во текот на 5-тата недела од 2016 година (01.02 – 07.02.2016), во Република Македонија од 28 извештајни единици пријавени се 3.127 случаи на грип/заболувања слични на грип, со инциденца од 151,1 на 100.000 жители, што претставува зголемување за…

Прочитај Повеќе