СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (2 недела, до 13.01.2019)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на 2-ра недела од 2019 година (07.01-13.01.2019), во Република Македонија пријавен е 281 (I=13,6/100.000) новозаболен на групни пријави за заболени од грип/ заболувања слични на грип, што е зголемување за 43,4% во споредба со…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (1 недела, до 06.01.2019)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на 1-ва недела од 2019 година (31.12.2018-06.01.2019), во Република Македонија пријавени се 196 (I=9,5/100.000) новозаболени на групни пријави за заболени од грип/ заболувања слични на грип, што е намалување за 3,0% во споредба со…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (51 недела, до 23.12.2018)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на 51-ва недела од 2018 година (17.12-23.12.2018), во Република Македонија пријавен е 241 (I=11,7/100.000) новозаболен на групни пријави за заболени од грип/ заболувања слични на грип, што е зголемување за 15,3% во споредба со…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (50 недела, до 16.12.2018)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на 50-та недела од 2018 година (10.12-16.12.2018), во Република Македонија пријавени се 209 (I=10,1/100.000) новозаболени на групни пријави за заболени од грип/ заболувања слични на грип, што е зголемување за 58,3% во споредба со…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (47 недела, до 25.11.2018)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Во текот на 47-ма недела од 2018 година (од 19.11.2018 – 25.11.2018), во Република Македонија пријавени се 74 (I=3,6/100.000) новозаболени на групни пријави за заболени од грип/ заболувања слични на грип, што е намалување за 14,9% во споредба…

Прочитај Повеќе