СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017  (2 недела, до 15.01.2017)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017 (2 недела, до 15.01.2017)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на втората недела од 2017 година, во Република Македонија пријавени се 5.472 (I=264,5/100.000) новозаболени лица од грип/заболувања слични на грип, што претставува намалување од 32,2% во споредба со минатата недела, кога беа пријавени 8.067…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017  (48 недела, до 04.12.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017 (48 недела, до 04.12.2016)

Во текот на 48-ма недела од 2016 година (од 28.11.2016 – 04.12.2016), во Република Македонија пријавени се 267 новозаболени лица од грип или заболувања слични на грип, што е зголемување за 30,2% во споредба со минатата недела кога беа регистрирани…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017   (43 недела, до 30.10.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017  (43 недела, до 30.10.2016)

Во текот на 43-та недела од 2016 година (од 24.10.2016 – 30.10.2016), во Република Македонија пријавени се 42 (I=2,0/100.000) новозаболени на групни пријави за заболени од грип, што е намалување за 2 пати во споредба со минатата недела. Во споредба…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2016/2017   (40 недела, до 09.10.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2016/2017  (40 недела, до 09.10.2016)

 Во текот на 40-тата недела од 2016 година (од 03.10.2016 – 09.10.2016), во Република Македонија пријавени се 23 (I=1,1/100.000) заболени на групни пријави за заболени од грип, во споредба со 5 заболени кои биле пријавени во истиот период минатата сезона.…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2015/2016  (Седумнаесетта недела, до 01.05.2016)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2015/2016 (Седумнаесетта недела, до 01.05.2016)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ ПОДАТОЦИ Во текот на 17-та недела од 2016 година (25.04 – 01.05.2016), во Република Македонија од 8 извештајни единици пријавени се 75 случаи на грип/заболувања слични на грип, со инциденца од 3,6 на 100.000 жители, што претставува намалување за…

Прочитај Повеќе