Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Придружете се на светското движење за подобро здравје на срцето… Каде и да живеете, работите, си играте Флаер МК (PDF) Флаер АЛБ (PDF) Состојба со циркулаторни заболувања во Република Македонија 2011-2013 (PDF) Gjendja me sëmundjet e qarkullimit të gjakut ne…

Прочитај Повеќе
ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЧЕТВРТ СОСТАНОК НА ВИСОКО НИВО НА ПАН-ЕВРОПСКАТА ПРОГРАМА ЗА ТРАНСПОРТ, ЗДРАВЈЕ И ЖИВОТНА СРЕДИНА

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЧЕТВРТ СОСТАНОК НА ВИСОКО НИВО НА ПАН-ЕВРОПСКАТА ПРОГРАМА ЗА ТРАНСПОРТ, ЗДРАВЈЕ И ЖИВОТНА СРЕДИНА

Во рамките на стручната соработка меѓу Министерството за здравство на Република Македонија и Светската здравствена организација, од една страна и Ј.З.У. Институт за јавно здравје на Република Македонија од друга страна, како Национален соработник во доменот на транспорт, здравје и…

Прочитај Повеќе
АКЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА ЖЕНИ СО 14 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ КОИ ЌЕ ОДБЕРАТ СВОЈ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ ПОД МОТОТО “ИЗБЕРЕТЕ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ И СОЧУВАЈТЕ ГО ВАШЕТО СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЈЕ!”

АКЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА ЖЕНИ СО 14 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ КОИ ЌЕ ОДБЕРАТ СВОЈ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ ПОД МОТОТО “ИЗБЕРЕТЕ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ И СОЧУВАЈТЕ ГО ВАШЕТО СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЈЕ!”

Согласно Програмата за рана детекција на малигни заболувања во Република Македонија “Сл. весник бр.17/14″ од 28.01.2014 година, потребно е спроведување на Акционен план за реализација на потребата секоја жена во Република Македонија да има матичен гинеколог подготвен од Институтот за…

Прочитај Повеќе