ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Северна Македонија во 2018-2019 година, до 09.05.2019

Во периодот од 03-09.05.2019, пријавени се вкупно 110 нови случаи на мали сипаници. Од вкупниот број на ново пријавени заболени лица, 43 случаи се од Скопје, а останатите 67 се од 11 други градови во С. Македонија – Куманово (26),…

Прочитај Повеќе

ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Северна Македонија во 2018-2019 година, 19.04.2019

Во периодот од 13.04-19.04.2019, пријавени се вкупно 121 случај на мали сипаници.   Од вкупниот број на ново пријавени заболени лица, 79 случаи се од Скопје, а останатите 42 се од 8 други градови во Македонија – Тетово (14), Куманово…

Прочитај Повеќе

ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Македонија во 2018-2019 година, до 08.03.2019

Краток преглед на епидемиолошката состојба со мали сипаници во Македонија Во периодот од 02.03-08.03.2019, пријавени се вкупно 81 случај на мали сипаници (лабораториски потврдени или поврзани со епидемиолошка врска). Од вкупниот број на ново пријавени заболени лица, 45 случаи се…

Прочитај Повеќе