ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Македонија и епидемијата на мали сипаници на територија на град Скопје во 2018-2019 година, до 25.01.2019

Вовед ЦЈЗ Скопје во декември месец регистрираше епидемија на територијата на населба Радишани, општина Бутел со 7 случаи на мали сипаници. Заради појава на зголемен број заболени лица од различни делови на градот Скопје во текот на 52-та недела од…

Прочитај Повеќе

ИНФОРМАЦИЈА за епидемијата на мали сипаници на територија на град Скопје во 2018-2019 година, до 18.01.2019

Вовед ЦЈЗ Скопје во декември месец регистрираше епидемија на територијата на населба Радишани, општина Бутел со 7 случаи на мали сипаници. Заради појава на зголемен број заболени лица од различни делови на градот Скопје во текот на 52-та недела од…

Прочитај Повеќе

ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во  Р. Македонија во тек на 2018 година

Состојба со малите сипаници во Р. Македонија во 2018 Во 2018 година во Р. Македонија пријавени се 95 сомнителни случаи за мали сипаници. По направените епидемиолошки истражувања и лабораториски резултати, од сомнителните случаи 68 се класифицирани како мали сипаници, од…

Прочитај Повеќе