СВЕТСКИ ДЕН НА БОРБА ПРОТИВ РАКОТ 04.02.2014

Светски ден на ракот е шанса да се подигне нашата колективна свест во име на подобрување на општото знаење околу ракот и разрешување на заблудите за болеста. На глобално ниво, фокусот е на пораките од четирите мита или заблуди. Запознајте…

Прочитај Повеќе

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА, ОД 20-26 ЈАНУАРИ 2014

Одбележување на европската недела за превенција на рак на грлото на матката, од 20-26 јануари 2014   ПРЕВЗЕМИ ДОКУМЕНТ ЗА СОСТОЈБАТА И ПОСТИГНАТИ РЕЗУЛТАТИ ОД СКРИНИНГ НА ГРЛО НА МАТКА КАЈ ЖЕНИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА ВОЗРАСТ ОД 36-48 ГОДИНИ…

Прочитај Повеќе