31 мај – Светски ден без тутун

31 мај – Светски ден без тутун

Тутунот и здравјето на белите дробови   Секоја година, на 31 мај, Светската здравствена организација (СЗО) и глобалните партнери го прославуваат Светскиот ден без тутун. Годишната кампања е можност за подигнување на свеста за штетните и смртоносни ефекти на употребата…

Прочитај Повеќе
Светски ден без тутун

Светски ден без тутун

Тутун и болест на срце Датум: 31 мај 2018 Секоја година на 31 мај, Светската здравствена организација (СЗО) и партнерите го одбележуваат Светскиот ден без тутун, истакнувајќи ги здравствените и другите ризици кои што се поврзани со употребата на тутун…

Прочитај Повеќе