СВЕТСКИ ДЕН НА СРЦЕТО 2019

СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА ЗДРАВО СРЦЕ ! Секоја година, 17,9 милиони луѓе умираат од кардиоваскуларни заболувања (КВБ), вклучувајќи срцеви заболувања и мозочен удар. Најчести причини за појава на овие заболувања се: пушење, дијабетес и висок крвен притисок, кои афектираат голем…

Прочитај Повеќе