29 СЕПТЕМВРИ – СВЕТСКИ ДЕН НА СРЦЕТО

29 СЕПТЕМВРИ – СВЕТСКИ ДЕН НА СРЦЕТО

Кардиоваскуларните болести се водечка причина за смрт на глобално ниво, тие предизвикуваат повеќе смртни случаи отколку сите други причини заедно и ги зафаќа најмногу земјите со низок и среден приход. Во рамките на незаразните болести кардиоваскуларните болести заедно со малигните…

Прочитај Повеќе
Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Придружете се на светското движење за подобро здравје на срцето… Каде и да живеете, работите, си играте Флаер МК (PDF) Флаер АЛБ (PDF) Состојба со циркулаторни заболувања во Република Македонија 2011-2013 (PDF) Gjendja me sëmundjet e qarkullimit të gjakut ne…

Прочитај Повеќе