:

Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 23.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 661 70 0 0 661 70 11%
2 ЦЈЗ Скопје 24 0 0 0 24 0 0%
3 Авицена 156 10 0 0 156 10 6%
4 Биотек 158 3 0 0 158 3 2%
5 Жан Митрев Клиника 214 8 0 0 214 8 4%
6 Систина 150 7 0 0 150 7 5%
7 МАНУ 110 22 0 0 110 22 20%
8 Судска медицина 12 0 0 0 12 0 0%
9 ЦЈЗ Битола 42 8 0 0 42 8 19%
10 КИБФС 8 1 0 0 8 1 13%
11 ГАК 0 0 0 0 #DIV/0!
12 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1535 129 0 0 1535 129 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 23.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени/ Изгубени за следење (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 45 5 60 4511 730,4 185 30,0 4,1% 2408 <td class=”ydpdb030750yiv8888474477gmail-xl69″ style=”border-color:currentcolor windowtext windowtext currentcolor;border-style:none solid solid none;border-width:medium 0.5pt 0.5pt medium;text-align:center;vertical-align:middle;padding-top:1px;padding-righ