Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 03.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 585 67 0 0 585 67 11%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 99 7 0 0 99 7 7%
4 Биотек 75 4 0 0 75 4 5%
5 Жан Митрев Клиника 209 18 0 0 209 18 9%
6 Систина 133 8 0 0 133 8 6%
7 МАНУ 158 34 0 0 158 34 22%
8 Судска медицина 1 0 0 0 1 0 0%
9 ЦЈЗ Битола 36 9 0 0 36 9 25%
10 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1296 147 0 0 1296 147 11%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 03.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 64 3 56 3343 541,2 129 20,9 3,9% 1227 1987
2 Куманово 8 1 793 555,8 41 28,7 5,2% 512 240
3 Дебар 103 371,1 4 14,4 3,9% 48 51
4 Штип 6 1 7 371 704,3 8 15,2 2,2% 205 158
5 Прилеп 3 277 290,6 20 21,0 7,2% 206 51
6 Тетово 16 36 758 379,5 55 27,5 7,3% 318 385
7 Струга 7 252 371,4 32 47,2 12,7% 66 154
8 Велес 5 2 194 292,8 13 19,6 6,7% 138 43
9 Битола 4 3 61 59,8 2 2,0 3,3% 37 22
10 Охрид 5 195 347,5 5 8,9 2,6% 24 166
11 Кавадарци 21 48,8 1 2,3 4,8% 5 15
12 Гостивар 9 1 151 126,1 12 10,0 7,9% 48 91
13 Гевгелија** 2 12 34,9 0 0,0 0,0% 9 3
14 Струмица 1 1 17 17,9 1 1,1 5,9% 7 9
15 Крива Паланка 1 16 66,9 0 0,0 0,0% 6 10
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 7 73,5 1 10,5 14,3% 2 4
18 Кочани 1 74 154,3 3 6,3 4,1% 50 21
19 Пробиштип 1 25 163,4 0 0,0 0,0% 9 16
20 Демир Хисар 2 23,9 0 0,0 0,0% 1 1
21 Македонски Брод 6 53,6 0 0,0 0,0% 2 4
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 3 3
23 Берово 1 3 23,1 1 7,7 33,3% 2 0
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 4 2
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 1 5 52,3 0 0,0 0,0% 3 2
28 Свети Николе 7 1 41 199,9 0 0,0 0,0% 5 36
29 Кичево 4 44 77,0 1 1,7 2,3% 5 38
30 Ресен 4 2 120 733,9 3 18,3 2,5% 24 93
31 Неготино* 21 89,5 1 4,3 4,8% 14 6
Вкупно 147 6 111 6932 333,7 334 16,1 4,8% 2987 3611
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 66133 6932 4982 24 61151 6908
1 ИЈЗ – Вирусологија 34971 4077 3226 22 31745 4055
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 3737 475 0 0 3737 475
4 Биотек 5405 282 0 0 5405 282
5 Жан Митрев Клиника 8905 622 0 0 8905 622
6 Систина 5118 301 0 0 5118 301
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 6026 871 1756 2 4270 869
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 125 3 0 0 125 3
11 ЦЈЗ Битола 291 61 0 0 291 61
12 Лаборатории од странство 4 4 0 0 4 4
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје заклучно со вчерашниот ден
image (17)