Светски ден на сеќавање на жртвите во сообраќајот

На Светскиот ден на сеќавање на жртвите во сообраќајот, во чест на споменот на речиси 1,3 милиони животи изгубени на патиштата во изминатата година, се залагаме за поддршка за нивните ужалени семејства и милиони други кои се сериозно повредени и…

Прочитај Повеќе

Светски ден на тоалетите 2021

Цел на Светскиот ден на тоалетите е да ја подигне свеста за 3,6 милијарди луѓе кои живеат без пристап до безбедно управувана санитација. Станува збор за преземање акција за справување со глобалната санитарна криза и постигнување на Целта 6 за…

Прочитај Повеќе