Si shkaktare kryesore i vdekjeve ne te ardhmen do te jene- aksidentet rrugore në krye te listes te renditur nga OBSH

Një nga shkaktarët më të mëdhenj të vdekjeve në dekadat e ardhshme do të jenë aksidentet e trafikut.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka renditur 5 shkaktarët, ku 4 prej tyre janë sëmundje të cilat do të rrezikojnë njerëzimin në të ardhmen.

Të dhënat e deritanishme kanë treguar se nga këta 5 faktorë kanë ndodhur me shumë se 40% e vdekjeve dhe shifrat priten të rriten. OBSH bën apel që njerëzit të kujdesen më shumë për veten e tyre nga sëmundjet si dhe të kenë kujdes kur ecin me makinë.

5 shkaktarët e vdekjeve në të ardhmen:

Aksidentet e trafikut
Sëmundjet e zemrës
Sëmundjet e mushkërive
HIV / AIDS

Tuberkulozi