Подготвеност за одговор при вектор преносливи инфекции

Подготвеност за одговор при вектор преносливи инфекции

Свесни за ризиците по здравјето и биосигурноста од вектор преносливите заболувања, Институтот за Јавно Здравје (ИЈЗ) на Р. Македонија во периодот 2014-2017  се вклучи во проектот MediLabSecure (http://www.medilabsecure.com/project.html) финансиран од ЕУ. Цел на овој проект  беше да  се подобри подготвеноста…

Прочитај Повеќе