ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Македонија во 2018-2019 година, до 08.03.2019

Краток преглед на епидемиолошката состојба со мали сипаници во Македонија Во периодот од 02.03-08.03.2019, пријавени се вкупно 81 случај на мали сипаници (лабораториски потврдени или поврзани со епидемиолошка врска). Од вкупниот број на ново пријавени заболени лица, 45 случаи се…

Прочитај Повеќе

ИНФОРМАЦИЈА за состојбата со мали сипаници во Република Македонија и епидемијата на мали сипаници на територија на град Скопје во 2018-2019 година, до 22.02.2019 г.

Во текот на 7-тата недела, од 16.02.2019 до 22.02.2019 пријавени се вкупно 65 случаи, од нив 54 случаи во Скопје и 13 случаи од други градови, од Тетово (8), Гостивар (4) и Куманово (1). Од почетокот на епидемијата во Скопје,…

Прочитај Повеќе