Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 12/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 161 15
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 16 1
3 Авицена (скрининг) 13 1
4 Биотек (приватни) 24 3
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 40 0
6 Систина (приватни) 36 0
7 МАНУ 19 0
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 309 20
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 12/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 10 12 579 18 432 129
2 Куманово 410 20 344 46
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 35 2 31 2
5 Прилеп 5 1 7 184 12 116 56
6 Тетово 4 1 3 121 10 53 58
7 Струга 67 14 49 4
8 Велес 1 1 109 6 53 50
9 Битола 23 2 17 4
10 Охрид 15 0 15 0
11 Кавадарци 1 5 1 4 0
12 Гостивар 19 2 13 4
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 6 0 4 2
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 3 1 2 0
18 Кочани 31 2 24 5
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 2 0 2 0
22 Пехчево 1 3 0 2 1
23 Берово 1 0 0 1
24 Валандово 1 0 0 1
25 Виница 2 0 2 0
26 Делчево 1 1 0 0
27 Кратово 2 0 0 2
28 Кичево 2 0 2 0
29 Неготино* 9 0 4 5
Вкупно 20 3 24 1694 95 1229 370
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 19739 1694
1 ИЈЗ – Вирусологија 13260 1371
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 507 34
3 Авицена (скрининг) 475 32
4 Биотек (приватни) 1095 47
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3616 160
6 Систина (приватни) 542 21
7 МАНУ 244 29