Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 02.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 466 56 0 0 466 56 12%
2 ЦЈЗ Скопје 12 0 0 0 12 0 0%
3 Авицена 56 0 0 0 56 0 0%
4 Биотек 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
5 Жан Митрев Клиника 169 12 0 0 169 12 7%
6 Систина 115 3 0 0 115 3 3%
8 МАНУ 0 1 0 0 0 1 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
11 КИБФС 7 3 0 0 7 3 43%
12 ГАК 5 0 0 0 5 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 830 75 0 0 830 75 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 02.8.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 32 1 50 4946 800,8
 image (24)