Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 20/07/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 729 80 0 0 729 80 11%
2 ЦЈЗ Скопје 10 0 0 0 10 0 0%
3 Авицена 128 13 0 0 128 13 10%
4 Биотек 163 7 0 0 163 7 4%
5 Жан Митрев Клиника 215 22 0 0 215 22 10%
6 Систина 158 6 0 0 158 6 4%
7 МАНУ 176 27 0 0 176 27 15%
8 Судска медицина 10 0 0 0 10 0 0%
9 ЦЈЗ Битола 25 6 0 0 25 6 24%
10 КИБФС 4 0 0 0 4 0 0%
11 ГАК 18 2 0 0 18 2 11%
12 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1636 163 0 0 1636 163 10%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 20/07/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени/ Изгубени за следење (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 52 41 4350 704.3 174 28.2 4.0% 2284 1892
2 Куманово 21 933 653.9 46 32.2 4.9% 640 247
3 Дебар 2 1 175 630.5 5 18.0 2.9% 58 112
4 Штип 33 10 640 1215.0 11 20.9 1.7% 305 324
5 Прилеп 4 311 326.3 23 24.1 7.4% 234 54
6 Тетово 4 1 955 478.1 70 35.0 7.3% 583 302
7 Струга 7 377 555.6 41 60.4 10.9% 141 195
8 Велес 2 3 208 313.9 13 19.6 6.3% 166 29
9 Битола 5 94 92.2 2 2.0 2.1% 43 49
10 Охрид 1 245 436.7 7 12.5 2.9% 108 130
11 Кавадарци 4 2 33 76.7 1 2.3 3.0% 13 19
12 Гостивар 17 6 315 263.0 20 16.7 6.3% 88 207
13 Гевгелија** 19 55.2 0 0.0 0.0% 11 8
14 Струмица 2 33 34.8 2 2.1 6.1% 7 24
15 Крива Паланка 22 92.0 0 0.0 0.0% 14 8
16 Радовиш 23 70.5 0 0.0 0.0% 4 19
17 Крушево 14 146.9 2 21.0 14.3% 3 9
18 Кочани 2 91 189.7 3 6.3 3.3% 65 23
19 Пробиштип 2 1 45 294.1 0 0.0 0.0% 17 28
20 Демир Хисар 3 18 214.9 0 0.0 0.0% 2 16
21 Македонски Брод 1 10 89.3 0 0.0 0.0% 4 6
22 Пехчево 6 120.2 0 0.0 0.0% 6 0
23 Берово 4 30.8 1 7.7 25.0% 2 1
24 Валандово 6 50.6 0 0.0 0.0% 6 0
25 Виница 5 25.7 0 0.0 0.0% 3 2
26 Делчево 1 4.2 1 4.2 100.0% 0 0
27 Кратово 12 125.4 0 0.0 0.0% 5 7
28 Свети Николе 3 203 989.7 0 0.0 0.0% 15 188
29 Кичево 1 101 176.7 5 8.7 5.0% 14 82
30 Ресен*** 1 141 862.3 4 24.5 2.8% 80 57
31 Неготино* 22 93.7 1 4.3 4.5% 19 2
Вкупно 163 0 69 9412 453.0 432 20.8 4.6% 4940 4040
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**6 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 2 од Богданци и еден е странски државјанин
***5 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престојувал во Ресен
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 88179 9412 4982 24 83197 9388
1 ИЈЗ – Вирусологија 44507 5338 3226 22 41281 5316
2 ЦЈЗ Скопје 1033 163 0 0 1033 163
3 Авицена 5888 748 0 0 5888 748
4 Биотек 7091 411 0 0 7091 411
5 Жан Митрев Клиника 11889 897 0 0 11889 897
6 Систина 7567 451 0 0 7567 451
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 7912 1138 1756 2 6156 1136
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 229 6 0 0 229 6
11 ЦЈЗ Битола 958 144 0 0 958 144
12 КИБФС 263 17 0 0 263 17
13 ГАК 61 5 0 0 61 5
14 Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6
Дистрибуција на заболени по општини во Скопје

image.png