Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 23.6.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 506 61 0 0 506 61 12%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 102 16 0 0 102 16 16%
4 Биотек 108 6 0 0 108 6 6%
5 Жан Митрев Клиника 205 21 0 0 205 21 10%
6 Систина 171 20 0 0 171 20 12%
7 МАНУ 110 11 0 0 110 11 10%
8 Судска медицина 6 0 0 0 6 0 0%
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1208 135 0 0 1208 135 11%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 23.6.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 80 2 26 2667 431,8 93 15,1 3,5% 789 1785
2 Куманово 6 2 709 496,9 38 26,6 5,4% 417 254
3 Дебар 83 299,0 4 14,4 4,8% 48 31
4 Штип 1 1 277 525,9 4 7,6 1,4% 87 186
5 Прилеп 3 1 238 249,7 19 19,9 8,0% 200 19
6 Тетово 24 2 6 582 291,3 42 21,0 7,2% 202 338
7 Струга 1 182 268,2 26 38,3 14,3% 54 102
8 Велес 3 1 4 172 259,6 12 18,1 7,0% 128 32
9 Битола 43 42,2 2 2,0 4,7% 27 14
10 Охрид 5 124 221,0 3 5,3 2,4% 17 104
11 Кавадарци 11 25,6 1 2,3 9,1% 4 6
12 Гостивар 4 2 92 76,8 8 6,7 8,7% 31 53
13 Гевгелија** 10 29,1 0 0,0 0,0% 4 6
14 Струмица 1 13 13,7 1 1,1 7,7% 3 9
15 Крива Паланка 1 12 50,2 0 0,0 0,0% 6 6
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 6 63,0 1 10,5 16,7% 2 3
18 Кочани 1 1 62 129,2 2 4,2 3,2% 33 27
19 Пробиштип 1 13 85,0 0 0,0 0,0% 4 9
20 Демир Хисар 1 11,9 0 0,0 0,0% 1 0
21 Македонски Брод 3 26,8 0 0,0 0,0% 2 1
22 Пехчево 5 100,1 0 0,0 0,0% 3 2
23 Берово 2 15,4 0 0,0 0,0% 1 1
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 2 4
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 1 4 41,8 0 0,0 0,0% 3 1
28 Свети Николе 17 82,9 0 0,0 0,0% 2 15
29 Кичево 1 1 10 17,5 1 1,7 10,0% 3 6
30 Ресен 4 73 446,4 1 6,1 1,4% 0 72
31 Неготино* 1*** 20 85,2 0 0,0 0,0% 11 9
Вкупно 136 8 43 5445 262,1 259 12,5 4,8% 2091 3095
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
***денешниот случај од Неготино е лабораториски докажан во Србија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 54456 5444 4981 24 49475 5420
1 ИЈЗ – Вирусологија 29203 3285 3225 22 25978 3263
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 2821 361 0 0 2821 361
4 Биотек 4487 193 0 0 4487 193
5 Жан Митрев Клиника 7495 476 0 0 7495 476
6 Систина 3986 204 0 0 3986 204
7 МАНУ 4863 693 1756 2 3107 691
8 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
9 Судска медицина 70 3 0 0 70 3

 

Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image (8)

 

 PDF