Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 27/04/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 203 17
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 8 2
3 Авицена (скрининг) 11 0
4 Биотек (приватни) 45 1
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 48 2
6 Систина (приватни) 25 0
7 МАНУ 22 0
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 362 22
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 27/04/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно)
1 Скопје 11 3 19 486 16 257
2 Куманово 2 1 378 17 108
3 Дебар 51 4 46
4 Штип 5 34 2 25
5 Прилеп 2 4 143 6 34
6 Тетово 1 1 75 6 25
7 Струга 1 1 65 12 28
8 Велес 3 3 69 3 14
9 Битола 19 1 9
10 Охрид 15 0 4
11 Кавадарци 2 7 1 2
12 Гостивар 2 2 17 1 4
13 Гевгелија 4 0 3
14 Струмица 2 0 2
15 Крива Паланка 5 0 2
16 Радовиш 4 0 4
17 Крушево 3 1 1
18 Кочани 28 1 20
19 Пробиштип 2 0 1
20 Демир Хисар 1 0 0
21 Македонски Брод 2 0 0
22 Пехчево 1 0 0
23 Валандово 1 0 0
24 Виница 2 0 0
25 Кичево 2 0 0
26 Неготино* 1 5 0 0
Вкупно 22 6 36 1421 71 589
*две заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 15771 1421
1 ИЈЗ – Вирусологија 10684 1169
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 362 27
3 Авицена (скрининг) 365 26
4 Биотек (приватни) 750 34
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3279 155
6 Систина (приватни) 292 9
7 МАНУ 39 1