Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 27.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 416 18 0 0 416 18 4%
2 ЦЈЗ Скопје 36 2 0 0 36 2 6%
3 Авицена 112 13 0 0 112 13 12%
4 Биотек 116 7 0 0 116 7 6%
5 Жан Митрев Клиника 274 19 0 0 274 19 7%
6 Систина 139 5 0 0 139 5 4%
7 МАНУ 187 31 0 0 187 31 17%
8 Судска медицина 13 1 0 0 13 1 8%
9 ЦЈЗ Битола 47 5 0 0 47 5 11%
10 КИБФС 4 0 0 0 4 0 0%
11 ГАК 12 1 0 0 12 1 8%
12 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1356 102 0 0 1356 102 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 27.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 39 1 49 4699 760,8 193 31,2 4,1% 2641 1865
2 Куманово 11 1 1002 702,2 51 35,7 5,1% 657 294
3 Дебар 192 691,8 6 21,6 3,1% 62 124
4 Штип 13 1 2 774 1469,4 13 24,7 1,7% 342 419
5 Прилеп 3 1 327 343,1 24 25,2 7,3% 248 55
6 Тетово 2 10 1000 500,6 71 35,5 7,1% 659 270
7 Струга 2 17 418 616,1 44 64,8 10,5% 183 191
8 Велес 212 320,0 13 19,6 6,1% 179 20
9 Битола 6 122 119,7 2 2,0 1,6% 55 65
10 Охрид 3 15 265 472,3 7 12,5 2,6% 159 99
11 Кавадарци 3 51 118,5 1 2,3 2,0% 16 34
12 Гостивар 8 2 393 328,1 23 19,2 5,9% 130 240
13 Гевгелија** 22 64,0 0 0,0 0,0% 11 11
14 Струмица 1 35 37,0 3 3,2 8,6% 9 23
15 Крива Паланка 22 92,0 0 0,0 0,0% 14 8
16 Радовиш 1 29 88,9 1 3,1 3,4% 4 24
17 Крушево 15 157,4 2 21,0 13,3% 4 9
18 Кочани 1 1 96 200,1 3 6,3 3,1% 70 23
19 Пробиштип 48 313,7 0 0,0 0,0% 19 29
20 Демир Хисар 1 25 298,4 0 0,0 0,0% 2 23
21 Македонски Брод 1 16 142,9 0 0,0 0,0% 4 12
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 6 0
23 Берово 4 30,8 1 7,7 25,0% 2 1
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 6 0
25 Виница 1 8 41,2 0 0,0 0,0% 4 4
26 Делчево**** 5 20,8 1 4,2 20,0% 0 4
27 Кратово 13 135,9 0 0,0 0,0% 5 8
28 Свети Николе 3 220 1072,5 0 0,0 0,0% 28 192
29 Кичево 4 1 1 124 217,0 7 12,2 5,6% 25 92
30 Ресен*** 1 143 874,5 4 24,5 2,8% 100 39
31 Неготино* 23 98,0 1 4,3 4,3% 19 3
Вкупно 102 5 99 10315 496,5 471 22,7 4,6% 5663 4181
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 3 од Богданци и еден е странски државјанин
***6 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престојувал во Ресен
****4 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 97550 10315 4982 24 92568 10291
1 ИЈЗ – Вирусологија 48380 5793 3226 22 45154 5771
2 ЦЈЗ Скопје 1227 173 0 0 1227 173
3 Авицена 6704 831 0 0 6704 831
4 Биотек 7867 455 0 0 7867 455
5 Жан Митрев Клиника 13293 1002 0 0 13293 1002
6 Систина 8564 489 0 0 8564 489
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 8620 1251 1756 2 6864 1249
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 277 7 0 0 277 7
11 ЦЈЗ Битола 1298 181 0 0 1298 181
12 КИБФС 395 29 0 0 395 29
13 ГАК 144 10 0 0 144 10
14 Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6
Дистрибуција на заболени по општини во Скопје
image.png