Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 28.6.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 660 105 0 0 660 105 16%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
4 Биотек 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
5 Жан Митрев Клиника 25 1 0 0 25 1 4%
6 Систина 73 11 0 0 73 11 15%
7 Лаор 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
8 МАНУ 110 15 0 0 110 15 14%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 868 132 0 0 868 132 15%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 28.6.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 57 5 42 3006 486,7 111 18,0 3,7% 909 1986
2 Куманово 10 750 525,6 38 26,6 5,1% 419 293
3 Дебар 1 92 331,5 4 14,4 4,3% 48 40
4 Штип 13 1 40 332 630,3 7 13,3 2,1% 177 148
5 Прилеп 7 1 257 269,6 19 19,9 7,4% 205 33
6 Тетово 19 2 16 681 340,9 52 26,0 7,6% 263 366
7 Струга 3 2 218 321,3 29 42,7 13,3% 56 133
8 Велес 4 1 1 182 274,7 13 19,6 7,1% 132 37
9 Битола 1 50 49,1 2 2,0 4,0% 31 17
10 Охрид 5 167 297,6 4 7,1 2,4% 20 143
11 Кавадарци 1 15 34,9 1 2,3 6,7% 5 9
12 Гостивар 6 1 5 117 97,7 9 7,5 7,7% 46 62
13 Гевгелија** 10 29,1 0 0,0 0,0% 7 3
14 Струмица 15 15,8 1 1,1 6,7% 4 10
15 Крива Паланка 15 62,7 0 0,0 0,0% 6 9
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 6 63,0 1 10,5 16,7% 2 3
18 Кочани 2 69 143,8 2 4,2 2,9% 45 22
19 Пробиштип 2 3 17 111,1 0 0,0 0,0% 8 9
20 Демир Хисар 2 23,9 0 0,0 0,0% 1 1
21 Македонски Брод 4 35,7 0 0,0 0,0% 2 2
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 3 3
23 Берово 2 15,4 0 0,0 0,0% 2 0
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 4 2
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 4 41,8 0 0,0 0,0% 3 1
28 Свети Николе 2 2 27 131,6 0 0,0 0,0% 4 23
29 Кичево 30 52,5 1 1,7 3,3% 4 25
30 Ресен 1 100 611,5 3 18,3 3,0% 3 94
31 Неготино* 21 89,5 0 0,0 0,0% 11 10
Вкупно 132 12 112 6209 298,9 298 14,3 4,8% 2427 3484
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 59633 6209 4981 24 54652 6187
1 ИЈЗ – Вирусологија 31896 3729 3225 22 28671 3707
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 3224 412 0 0 3224 412
4 Биотек 4895 232 0 0 4895 232
5 Жан Митрев Клиника 8032 539 0 0 8032 539
6 Систина 4487 260 0 0 4487 260
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 5351 774 1756 2 3595 772
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 118 13 0 0 118 13
11 ЦЈЗ Битола 1817 321 0 0 1817 321
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје (272 анкети не се завршени)
image (12)