Ден на кој се однесуваат резултатите 29/04/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 287 20
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 11 0
3 Авицена (скрининг) 14 3
4 Биотек (приватни) 20 0
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 23 0
6 Систина (приватни) 21 0
7 МАНУ 10 0
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 386 23
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 29/04/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно)
1 Скопје 5 1 13 498 18 289
2 Куманово 5 2 74 389 19 182
3 Дебар 51 4 46
4 Штип 1 34 2 26
5 Прилеп 3 18 150 7 52
6 Тетово 6 82 6 28
7 Струга 66 12 37
8 Велес 2 71 3 14
9 Битола 1 19 1 14
10 Охрид 1 15 0 5
11 Кавадарци 5 1 2
12 Гостивар 1 17 2 7
13 Гевгелија 4 0 3
14 Струмица 2 0 2
15 Крива Паланка 1 5 0 3
16 Радовиш 4 0 4
17 Крушево 3 1 1
18 Кочани 28 1 20
19 Пробиштип 1 2 0 2
20 Демир Хисар 1 1 0 1
21 Македонски Брод 2 0 0
22 Пехчево 2 0 0
23 Валандово 1 0 0
24 Виница 2 0 0
25 Делчево 1 0 0
26 Кичево 2 0 0
27 Неготино* 2 9 0 0
Вкупно 23 4 111 1465 77 738
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 16436 1465
1 ИЈЗ – Вирусологија 11117 1204
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 393 28
3 Авицена (скрининг) 404 31
4 Биотек (приватни) 799 34
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3341 155
6 Систина (приватни) 325 10
7 МАНУ 57 3