Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 29.6.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 489 50 0 0 489 50 10%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 106 17 0 0 106 17 16%
4 Биотек 110 14 0 0 110 14 13%
5 Жан Митрев Клиника 180 20 0 0 180 20 11%
6 Систина 120 6 0 0 120 6 5%
7 Лаор 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
8 МАНУ 115 16 0 0 115 16 14%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 20 3 0 0 20 3 15%
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1140 126 0 0 1140 126 11%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 29.6.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 66 1 43 3071 497,2 112 18,1 3,6% 952 2007
2 Куманово 6 756 529,8 38 26,6 5,0% 419 299
3 Дебар 92 331,5 4 14,4 4,3% 48 40
4 Штип 15 1 345 655,0 7 13,3 2,0% 178 160
5 Прилеп 3 1 261 273,8 20 21,0 7,7% 205 36
6 Тетово 19 1 700 350,4 53 26,5 7,6% 263 384
7 Струга 2 220 324,2 29 42,7 13,2% 56 135
8 Велес 2 185 279,2 13 19,6 7,0% 132 40
9 Битола 1 1 51 50,0 2 2,0 3,9% 32 17
10 Охрид 167 297,6 4 7,1 2,4% 20 143
11 Кавадарци 4 19 44,2 1 2,3 5,3% 5 13
12 Гостивар 2 1 119 99,4 10 8,3 8,4% 46 63
13 Гевгелија** 10 29,1 0 0,0 0,0% 7 3
14 Струмица 15 15,8 1 1,1 6,7% 4 10
15 Крива Паланка 15 62,7 0 0,0 0,0% 6 9
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 6 63,0 1 10,5 16,7% 2 3
18 Кочани 69 143,8 2 4,2 2,9% 45 22
19 Пробиштип 2 19 124,2 0 0,0 0,0% 8 11
20 Демир Хисар 2 23,9 0 0,0 0,0% 1 1
21 Македонски Брод 4 35,7 0 0,0 0,0% 2 2
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 3 3
23 Берово 2 15,4 0 0,0 0,0% 2 0
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 4 2
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 4 41,8 0 0,0 0,0% 3 1
28 Свети Николе 1 28 136,5 0 0,0 0,0% 4 24
29 Кичево 30 52,5 1 1,7 3,3% 4 25
30 Ресен 3 3 103 629,9 3 18,3 2,9% 6 94
31 Неготино* 21 89,5 0 0,0 0,0% 11 10
Вкупно 126 4 48 6334 304,9 302 14,5 4,8% 2475 3557
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 60773 6331 4982 24 55791 6307
1 ИЈЗ – Вирусологија 32385 3776 3226 22 29159 3754
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 3330 429 0 0 3330 429
4 Биотек 5005 245 0 0 5005 245
5 Жан Митрев Клиника 8212 559 0 0 8212 559
6 Систина 4607 266 0 0 4607 266
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 5466 790 1756 2 3710 788
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 110 6 0 0 90 3
11 ЦЈЗ Битола 1247 150 0 0 127 27
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје (252 анкети не се завршени)
image (13)