Ден на кој се однесуваат резултатите 05/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 170 10
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 23 0
3 Авицена (скрининг) 10 0
4 Биотек (приватни) 30 0
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 23 0
6 Систина (приватни) 12 0
7 МАНУ 24 3
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 292 13
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 05/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 5 515 18 380 117
2 Куманово 1 12 402 20 308 74
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 34 2 28 4
5 Прилеп 3 1 9 162 11 87 64
6 Тетово 3 93 8 44 41
7 Струга 67 14 36 17
8 Велес 5 12 86 3 44 39
9 Битола 1 1 2 20 2 16 2
10 Охрид 15 0 6 9
11 Кавадарци 1 5 1 3 1
12 Гостивар 17 2 12 3
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 5 0 4 1
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 1 3 1 2 0
18 Кочани 31 2 22 7
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 2 0 1 1
22 Пехчево 2 0 0 2
23 Валандово 1 0 0 1
24 Виница 2 0 1 1
25 Делчево 1 0 0 1
26 Кратово 1 0 0 1
27 Кичево 2 0 1 1
28 Неготино* 2 9 0 2 7
Вкупно 13 2 44 1539 88 1057 394
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 17836 1539
1 ИЈЗ – Вирусологија 12162 1265
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 430 29
3 Авицена (скрининг) 432 31
4 Биотек (приватни) 899 37
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3396 155
6 Систина (приватни) 391 10
7 МАНУ 126 12