Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 07/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 107 8
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 11 1
3 Авицена (скрининг) 3 0
4 Биотек (приватни) 38 2
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 42 0
6 Систина (приватни) 22 1
7 МАНУ 19 2
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 242 14
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 07/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 5 1 531 18 383 130
2 Куманово 9 404 20 323 61
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 35 2 31 2
5 Прилеп 2 2 169 11 96 62
6 Тетово 1 1 96 9 45 42
7 Струга 67 14 37 16
8 Велес 6 7 101 4 51 46
9 Битола 1 22 2 17 3
10 Охрид 15 0 6 9
11 Кавадарци 5 1 3 1
12 Гостивар 17 2 12 3
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 6 0 4 2
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 3 1 2 0
18 Кочани 31 2 24 5
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 2 0 1 1
22 Пехчево 2 0 0 2
23 Валандово 1 0 0 1
24 Виница 2 0 1 1
25 Делчево 1 0 0 1
26 Кратово 1 0 0 1
27 Кичево 2 0 1 1
28 Неготино* 9 0 2 7
Вкупно 14 1 20 1586 90 1099 397
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 18410 1586
1 ИЈЗ – Вирусологија 12487 1297
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 458 30
3 Авицена (скрининг) 448 31
4 Биотек (приватни) 959 40
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3457 157
6 Систина (приватни) 436 13
7 МАНУ 165 18