Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 09/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 185 14
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 15 2
3 Авицена (скрининг) 0 0
4 Биотек (приватни) 32 0
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 2 0
6 Систина (приватни) 24 1
7 МАНУ 17 3
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 275 20
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 09/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 12 11 550 18 400 132
2 Куманово 1 10 408 20 335 53
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 35 2 31 2
5 Прилеп 3 176 11 97 68
6 Тетово 2 1 110 9 47 54
7 Струга 67 14 37 16
8 Велес 2 107 5 53 49
9 Битола 1 23 2 17 4
10 Охрид 15 0 6 9
11 Кавадарци 5 1 3 1
12 Гостивар 1 19 2 12 5
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 6 0 4 2
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 3 1 2 0
18 Кочани 31 2 24 5
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 2 0 2 0
22 Пехчево 3 0 1 2
23 Берово 1 0 0 1
24 Валандово 1 0 0 1
25 Виница 2 0 2 0
26 Делчево 1 0 0 1
27 Кратово 2 0 0 2
28 Кичево 2 0 1 1
29 Неготино* 9 0 2 7
Вкупно 20 0 24 1642 91 1136 415
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 19096 1642
1 ИЈЗ – Вирусологија 12920 1333
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 486 33
3 Авицена (скрининг) 462 31
4 Биотек (приватни) 1033 42
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3507 157
6 Систина (приватни) 487 20
7 МАНУ 201 26