Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 09.07.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 775 121 0 0 775 121 16%
2 ЦЈЗ Скопје 24 0 0 0 24 0 0%
3 Авицена 208 29 0 0 208 29 14%
4 Биотек 161 7 0 0 161 7 4%
5 Жан Митрев Клиника 233 16 0 0 233 16 7%
6 Систина 131 5 0 0 131 5 4%
7 МАНУ 131 14 0 0 131 14 11%
8 Судска медицина 21 1 0 0 21 1 5%
9 ЦЈЗ Битола 44 12 0 0 44 12 27%
10 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1728 205 0 0 1728 205 12%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 09.07.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 60 4 113 3716 601,6 151 24,4 4,1% 1694 1871
2 Куманово 13 28 831 582,4 43 30,1 5,2% 624 164
3 Дебар 17 8 137 493,6 5 18,0 3,6% 56 76
4 Штип 10 15 421 799,3 8 15,2 1,9% 252 161
5 Прилеп 2 1 291 305,3 20 21,0 6,9% 212 59
6 Тетово 13 40 844 422,5 59 29,5 7,0% 461 324
7 Струга 12 52 300 442,1 33 48,6 11,0% 120 147
8 Велес 3 1 201 303,4 13 19,6 6,5% 150 38
9 Битола 3 68 66,7 2 2,0 2,9% 39 27
10 Охрид 1 57 219 390,3 5 8,9 2,3% 81 133
11 Кавадарци 1 1 23 53,4 1 2,3 4,3% 7 15
12 Гостивар 23 2 8 211 176,2 15 12,5 7,1% 68 128
13 Гевгелија** 12 34,9 0 0,0 0,0% 9 3
14 Струмица 1 19 20,1 1 1,1 5,3% 7 11
15 Крива Паланка 4 18 75,3 0 0,0 0,0% 10 8
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 1 9 94,4 2 21,0 22,2% 2 5
18 Кочани 1 76 158,4 3 6,3 3,9% 57 16
19 Пробиштип 2 1 32 209,1 0 0,0 0,0% 12 20
20 Демир Хисар 2 5 59,7 0 0,0 0,0% 1 4
21 Македонски Брод 1 8 71,4 0 0,0 0,0% 2 6
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 4 2
23 Берово 1 4 30,8 1 7,7 25,0% 2 1
24 Валандово 2 6 50,6 0 0,0 0,0% 6 0
25 Виница 4 20,6 0 0,0 0,0% 3 1
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 5 52,3 0 0,0 0,0% 3 2
28 Свети Николе 29 88 429,0 0 0,0 0,0% 7 81
29 Кичево 7 65 113,7 1 1,7 1,5% 8 56
30 Ресен 3 4 132 807,2 3 18,3 2,3% 42 87
31 Неготино* 21 89,5 1 4,3 4,8% 17 3
Вкупно 205 6 336 7777 374,3 368 17,7 4,7% 3960 3449
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
***3 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 74562 7777 4982 24 69580 7753
1 ИЈЗ – Вирусологија 39084 4532 3226 22 35858 4510
2 ЦЈЗ Скопје 823 150 0 0 823 150
3 Авицена 4360 553 0 0 4360 553
4 Биотек 6097 345 0 0 6097 345
5 Жан Митрев Клиника 9998 705 0 0 9998 705
6 Систина 5936 350 0 0 5936 350
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 6725 959 1756 2 4969 957
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 174 5 0 0 174 5
11 ЦЈЗ Битола 586 86 0 0 586 86
12 Лаборатории од странство 4 4 0 0 4 4
image (21)