Ден на кој се однесуваат резултатите    30/04/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 285 27
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 11 1
3 Авицена (скрининг) 9 0
4 Биотек (приватни) 26 1
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 0 0
6 Систина (приватни) 21 0
7 МАНУ 10 0
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 362 29
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 30/04/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно)
1 Скопје 11 18 509 18 307
2 Куманово 4 36 393 19 218
3 Дебар 1 51 4 47
4 Штип 1 34 2 27
5 Прилеп 3 3 153 10 52
6 Тетово 2 84 6 28
7 Струга 66 12 37
8 Велес 6 10 77 3 24
9 Битола 19 1 14
10 Охрид 15 0 5
11 Кавадарци 5 1 2
12 Гостивар 17 2 7
13 Гевгелија 1 4 0 4
14 Струмица 2 0 2
15 Крива Паланка 5 0 3
16 Радовиш 4 0 4
17 Крушево 3 1 1
18 Кочани 3 1 31 2 20
19 Пробиштип 2 0 2
20 Демир Хисар 1 0 1
21 Македонски Брод 2 0 0
22 Пехчево 2 0 0
23 Валандово 1 0 0
24 Виница 1 2 0 1
25 Делчево 1 0 0
26 Кичево 1 2 0 1
27 Неготино* 9 0 0
Вкупно 29 4 69 1494 81 807
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 16798 1494
1 ИЈЗ – Вирусологија 11402 1231
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 404 29
3 Авицена (скрининг) 413 31
4 Биотек (приватни) 825 35
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3341 155
6 Систина (приватни) 346 10
7 МАНУ 67 3