Ден на кој се однесуваат резултатите 18.4.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ -Вирусологија 222 21
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 0 0
3 Авицена (скрининг) 3 0
4 Биотек (приватни) 27 0
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 17 13
6 Систина (приватни) 45 3
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 314 37
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 18.4.2020 Умрени (нови) Вкупно Умрени (вкупно)
1 Скопје 8 1 409 9
2 Куманово 9 329 13
3 Дебар 51 4
4 Штип 1 32 2
5 Прилеп 5 117 3
6 Тетово 3 55 4
7 Струга 55 10
8 Велес 3 58 3
9 Битола 17 0
10 Охрид 8 15 0
11 Кавадарци 4 1
12 Гостивар 12 0
13 Гевгелија 4 0
14 Струмица 2 0
15 Крива Паланка 4 0
16 Радовиш 4 0
17 Крушево 3 1
18 Кочани 1 27 1
19 Пробиштип 2 0
20 Демир Хисар 1 0
21 Македонски Брод 2 0
22 Кичево 2 0
23 Неготино 2 0
Вкупно 37 2 1207 51
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 11870 1207
1 ИЈЗ -Вирусологија 7902 1014
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 278 15
3 Авицена (скрининг) 276 15
4 Биотек (приватни) 487 28
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 2821 128
6 Систина (приватни) 106 7
Во текот на вчерашниот ден, пријавени како оздравени се 15 лица, 9 од домашно лекување и 6 од хспитализирани.
Починато е едно лице, од Скопје, 66 години, хоспитализиран на КИБФС, со пристуни коморбидитети (кардиоваскуларна, дијабет).

Починато е уште едно лице, од Штип, 83 години, хоспитализиран во ГОБ, со пристуни коморбидитети (кардиоваскуларна).