Ден на кој се однесуваат резултатите 05.09.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 396 71 0 0 396 71 18%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 236 7 0 0 236 7 3%
4 Биотек 137 2 0 0 137 2 1%
5 Жан Митрев Клиника 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
6 Систина 110 3 0 0 110 3 3%
7 Лаор 47 0 0 0 47 0 0%
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 56 7 0 0 56 7 13%
11 КИБФС 6 2 0 0 6 2 33%
12 ГАК 9 0 0 0 9 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 997 92 0 0 997 92 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 17 24 6114 989,9 246 39,8 4,0% 5114 754
2 Куманово 6 31 1539 1078,6 64 44,9 4,2% 1213 262
3 Дебар 1 260 936,8 12 43,2 4,6% 220 28
4 Штип 6 8 1182 2244,0 23 43,7 1,9% 1053 106
5 Прилеп 2 520 545,5 30 31,5 5,8% 338 152
6 Тетово 7 3 1251 626,2 78 39,0 6,2% 1049 124
7 Струга 3 595 876,9 49 72,2 8,2% 481 65
8 Велес 2 278 419,6 14 21,1 5,0% 238 26
9 Битола 3 225 220,8 6 5,9 2,7% 177 42
10 Охрид 2 360 641,6 11 19,6 3,1% 304 45
11 Кавадарци 1 190 441,5 2 4,6 1,1% 137 51
12 Гостивар 5 1 8 822 686,3 40 33,4 4,9% 646 136
13 Гевгелија** 3 61 177,4 0 0,0 0,0% 25 36
14 Струмица 2 82 86,6 3 3,2 3,7% 49 30
15 Крива Паланка 1 60 250,9 1 4,2 1,7% 39 20
16 Радовиш 45 138,0 1 3,1 2,2% 38 6
17 Крушево 17 178,4 2 21,0 11,8% 14 1
18 Кочани 3 160 333,5 4 8,3 2,5% 123 33
19 Пробиштип 1 89 581,7 0 0,0 0,0% 72 17
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 56 2
21 Македонски Брод 2 77 687,7 4 35,7 5,2% 63 10
22 Пехчево 3 38 761,1 0 0,0 0,0% 7 31
23 Берово 1 6 68 523,0 2 15,4 2,9% 20 46
24 Валандово 9 75,9 0 0,0 0,0% 7 2
25 Виница 2 81 416,9 1 5,1 1,2% 52 28
26 Делчево*** 13 3 102 424,2 1 4,2 1,0% 24 77
27 Кратово 22 229,9 0 0,0 0,0% 16 6
28 Свети Николе 4 302 1472,3 1 4,9 0,3% 255 46
29 Кичево 5 286 500,4 13 22,7 4,5% 226 47
30 Ресен 1 147 899,0 5 30,6 3,4% 142 0
31 Неготино* 1 48 204,5 2 8,5 4,2% 37 9
Вкупно 92 3 86 15090 729,3 617 29,8 4,1% 12235 2238
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***26 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 157519 15090 4982 24 152537 15066
1 ИЈЗ – Вирусологија 70696 8402 3226 22 67470 8380
2 ЦЈЗ Скопје 1949 218 0 0 1949 218
3 Авицена 13257 1107 0 0 13257 1107
4 Биотек 15426 744 0 0 15426 744
5 Жан Митрев Клиника 20990 1396 0 0 20990 1396
6 Систина 16197 757 0 0 16197 757
7 Лаор 949 52 0 0 949 52
8 МАНУ 11519 1761 1756 2 9763 1759
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 501 7 0 0 501 7
11 ЦЈЗ Битола 3712 435 0 0 3712 435
12 КИБФС 835 99 0 0 835 99
13 ГАК 726 24 0 0 726 24
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png