Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 08/09/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 254 37 0 0 254 37 15%
2 ЦЈЗ Скопје 7 1 0 0 7 1 14%
3 Авицена 181 6 0 0 181 6 3%
4 Биотек 80 8 0 0 80 8 10%
5 Жан Митрев Клиника 121 10 0 0 121 10 8%
6 Систина 98 8 0 0 98 8 8%
7 Лаор 1 1 0 0 1 1 100%
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 /
10 ЦЈЗ Битола 33 0 0 0 33 0 0%
11 КИБФС 4 1 0 0 4 1 25%
12 ГАК 14 0 0 0 14 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 /
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 793 72 0 0 793 72 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 24 8 6177 1000.1 248 40.2 4.0% 5341 588
2 Куманово 6 7 1554 1089.1 64 44.9 4.1% 1260 230
3 Дебар 4 264 951.2 13 46.8 4.9% 220 31
4 Штип 3 4 1191 2261.1 23 43.7 1.9% 1078 90
5 Прилеп 1 532 558.1 30 31.5 5.6% 362 140
6 Тетово 2 1 1260 630.8 80 40.0 6.3% 1075 105
7 Струга 9 4 604 890.2 51 75.2 8.4% 493 60
8 Велес 1 2 281 424.1 14 21.1 5.0% 246 21
9 Битола 2 231 226.6 6 5.9 2.6% 185 40
10 Охрид 1 1 4 377 671.9 14 25.0 3.7% 310 53
11 Кавадарци 1 191 443.8 2 4.6 1.0% 163 26
12 Гостивар 4 1 11 825 688.8 42 35.1 5.1% 680 103
13 Гевгелија** 3 1 77 223.9 0 0.0 0.0% 32 45
14 Струмица 1 83 87.6 4 4.2 4.8% 49 30
15 Крива Паланка 1 2 62 259.2 2 8.4 3.2% 42 18
16 Радовиш 1 48 147.2 1 3.1 2.1% 39 8
17 Крушево 17 178.4 2 21.0 11.8% 14 1
18 Кочани 3 1 169 352.3 4 8.3 2.4% 126 39
19 Пробиштип 1 91 594.7 0 0.0 0.0% 75 16
20 Демир Хисар 60 716.2 2 23.9 3.3% 56 2
21 Македонски Брод 80 714.5 4 35.7 5.0% 63 13
22 Пехчево 38 761.1 0 0.0 0.0% 12 26
23 Берово 1 1 69 530.6 2 15.4 2.9% 32 35
24 Валандово 1 10 84.4 0 0.0 0.0% 8 2
25 Виница 1 1 84 432.4 1 5.1 1.2% 56 27
26 Делчево*** 3 111 461.7 3 12.5 2.7% 28 80
27 Кратово 24 250.8 0 0.0 0.0% 18 6
28 Свети Николе 1 3 302 1472.3 1 4.9 0.3% 276 25
29 Кичево 2 286 500.4 14 24.5 4.9% 232 40
30 Ресен 147 899.0 5 30.6 3.4% 142 0
31 Неготино* 48 204.5 2 8.5 4.2% 41 5
Вкупно 72 3 54 15293 739.1 634 30.6 4.1% 12754 1905
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 11 од Богданци, 12 странски државјани
***27 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 160180 15293 4982 24 155198 15269
1 ИЈЗ – Вирусологија 71338 8483 3226 22 68112 8461
2 ЦЈЗ Скопје 1977 224 0 0 1977 224
3 Авицена 13605 1122 0 0 13605 1122
4 Биотек 15770 759 0 0 15770 759
5 Жан Митрев Клиника 21472 1422 0 0 21472 1422
6 Систина 16613 770 0 0 16613 770
7 Лаор 1007 55 0 0 1007 55
8 МАНУ 11673 1794 1756 2 9917 1792
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 531 7 0 0 531 7
11 ЦЈЗ Битола 3810 440 0 0 3810 440
12 КИБФС 856 103 0 0 856 103
13 ГАК 766 26 0 0 766 26
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7

 

Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png