Дневно Инфо за прес! – корекција
Ден на кој се однесуваат резултатите 10.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 439 65 0 0 439 65 15%
2 ЦЈЗ Скопје 30 4 0 0 30 4 13%
3 Авицена 364 10 0 0 364 10 3%
4 Биотек 160 9 0 0 160 9 6%
5 Жан Митрев Клиника 165 7 0 0 165 7 4%
6 Систина 175 11 0 0 175 11 6%
7 Лаор 64 5 0 0 64 5 8%
8 МАНУ 101 19 0 0 101 19 19%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 28 7 0 0 28 7 25%
11 КИБФС 9 5 0 0 9 5 56%
12 ГАК 7 0 0 0 7 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1542 142 0 0 1542 142 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 37 20 6247 1011,4 248 40,2 4,0% 5411 588
2 Куманово 18 10 1580 1107,3 64 44,9 4,1% 1302 214
3 Дебар 1 265 954,8 13 46,8 4,9% 220 32
4 Штип 3 1 10 1200 2278,2 24 45,6 2,0% 1095 81
5 Прилеп 8 1 4 542 568,6 33 34,6 6,1% 377 132
6 Тетово 13 3 1279 640,3 80 40,0 6,3% 1082 117
7 Струга 3 11 613 903,5 52 76,6 8,5% 508 53
8 Велес 4 283 427,1 14 21,1 4,9% 252 17
9 Битола 4 3 241 236,5 6 5,9 2,5% 188 47
10 Охрид 1 2 388 691,5 15 26,7 3,9% 314 59
11 Кавадарци 4 195 453,1 2 4,6 1,0% 169 24
12 Гостивар 9 1 6 838 699,7 43 35,9 5,1% 698 97
13 Гевгелија** 1 80 232,6 0 0,0 0,0% 34 46
14 Струмица 4 1 90 95,0 4 4,2 4,4% 52 34
15 Крива Паланка 8 79 330,3 2 8,4 2,5% 42 35
16 Радовиш 1 50 153,3 1 3,1 2,0% 40 9
17 Крушево 1 18 188,9 2 21,0 11,1% 14 2
18 Кочани 5 1 179 373,1 4 8,3 2,2% 128 47
19 Пробиштип 3 94 614,3 0 0,0 0,0% 75 19
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 56 2
21 Македонски Брод 2 1 83 741,3 5 44,7 6,0% 64 14
22 Пехчево 4 2 42 841,2 0 0,0 0,0% 14 28
23 Берово 2 3 72 553,7 2 15,4 2,8% 37 33
24 Валандово 1 12 101,3 0 0,0 0,0% 8 4
25 Виница 3 1 88 453,0 1 5,1 1,1% 59 28
26 Делчево*** 7 4 122 507,4 3 12,5 2,5% 34 85
27 Кратово 1 24 250,8 0 0,0 0,0% 19 5
28 Свети Николе 3 304 1482,1 1 4,9 0,3% 280 23
29 Кичево 2 5 289 505,7 14 24,5 4,8% 239 36
30 Ресен 2 149 911,2 5 30,6 3,4% 142 2
31 Неготино* 49 208,8 2 8,5 4,1% 41 6
Вкупно 142 5 98 15555 751,7 642 31,0 4,1% 12994 1919
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 11 од Богданци, 12 странски државјани
***27 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 163132 15555 4982 24 158150 15531
1 ИЈЗ – Вирусологија 72087 8579 3226 22 68861 8557
2 ЦЈЗ Скопје 2030 235 0 0 2030 235
3 Авицена 14181 1139 0 0 14181 1139
4 Биотек 16178 778 0 0 16178 778
5 Жан Митрев Клиника 21777 1439 0 0 21777 1439
6 Систина 16961 792 0 0 16961 792
7 Лаор 1132 62 0 0 1132 62
8 МАНУ 11951 1848 1756 2 10195 1846
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 542 7 0 0 542 7
11 ЦЈЗ Битола 3873 453 0 0 3873 453
12 КИБФС 871 108 0 0 871 108
13 ГАК 787 27 0 0 787 27
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7