Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 17/09/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 460 72 0 0 460 72 16%
2 ЦЈЗ Скопје 56 3 0 0 56 3 5%
3 Авицена 286 8 0 0 286 8 3%
4 Биотек 136 2 0 0 136 2 1%
5 Жан Митрев Клиника 230 17 0 0 230 17 7%
6 Систина 142 2 0 0 142 2 1%
7 Лаор 46 6 0 0 46 6 13%
8 МАНУ 106 23 0 0 106 23 22%
9 Судска медицина 13 0 0 0 13 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 49 7 0 0 49 7 14%
11 КИБФС 2 2 0 0 2 2 100%
12 ГАК 10 1 0 0 10 1 10%
13 Синлаб 9 1 0 0 9 1 11%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1545 144 0 0 1545 144 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 27 22 6488 1050.4 252 40.8 3.9% 5669 567
2 Куманово 11 1 33 1655 1159.9 67 47.0 4.0% 1396 192
3 Дебар 3 275 990.8 13 46.8 4.7% 222 40
4 Штип 5 1 2 1227 2329.5 25 47.5 2.0% 1128 74
5 Прилеп 13 2 7 594 623.2 36 37.8 6.1% 435 123
6 Тетово 13 1 2 1348 674.8 82 41.0 6.1% 1122 144
7 Струга 1 639 941.8 57 84.0 8.9% 518 64
8 Велес 4 300 452.8 15 22.6 5.0% 258 27
9 Битола 5 4 264 259.0 7 6.9 2.7% 199 58
10 Охрид 2 401 714.7 18 32.1 4.5% 335 48
11 Кавадарци 1 212 492.6 2 4.6 0.9% 174 36
12 Гостивар 8 1 890 743.1 48 40.1 5.4% 741 101
13 Гевгелија** 2 1 99 287.9 0 0.0 0.0% 42 57
14 Струмица 15 1 1 157 165.8 8 8.4 5.1% 59 90
15 Крива Паланка 1 3 91 380.5 3 12.5 3.3% 51 37
16 Радовиш 8 1 64 196.3 2 6.1 3.1% 44 18
17 Крушево 2 1 20 209.9 2 21.0 10.0% 15 3
18 Кочани 13 4 233 485.7 5 10.4 2.1% 143 85
19 Пробиштип 99 647.0 0 0.0 0.0% 80 19
20 Демир Хисар 61 728.2 2 23.9 3.3% 57 2
21 Македонски Брод 1 1 88 785.9 5 44.7 5.7% 74 9
22 Пехчево 42 841.2 0 0.0 0.0% 21 21
23 Берово 2 2 76 584.5 2 15.4 2.6% 54 20
24 Валандово 14 118.1 0 0.0 0.0% 9 5
25 Виница 1 1 1 97 499.3 3 15.4 3.1% 67 27
26 Делчево*** 3 5 141 586.4 6 25.0 4.3% 62 73
27 Кратово 24 250.8 0 0.0 0.0% 20 4
28 Свети Николе 2 312 1521.1 1 4.9 0.3% 294 17
29 Кичево 2 1 3 299 523.2 15 26.2 5.0% 256 28
30 Ресен 2 158 966.2 5 30.6 3.2% 142 11
31 Неготино* 49 208.8 2 8.5 4.1% 45 2
Вкупно 144 8 97 16417 793.4 683 33.0 4.2% 13732 2002
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***29 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 172700 16417 4982 24 167718 16393
1 ИЈЗ – Вирусологија 74806 9008 3226 22 71580 8986
2 ЦЈЗ Скопје 2292 267 0 0 2292 267
3 Авицена 15757 1194 0 0 15757 1194
4 Биотек 17105 808 0 0 17105 808
5 Жан Митрев Клиника 22999 1512 0 0 22999 1512
6 Систина 18053 852 0 0 18053 852
7 Лаор 1441 84 0 0 1441 84
8 МАНУ 12555 1953 1756 2 10799 1951
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 610 7 0 0 610 7
11 ЦЈЗ Битола 4264 496 0 0 4264 496
12 КИБФС 953 116 0 0 953 116
13 ГАК 879 29 0 0 879 29
14 Синлаб 224 3 0 0 224 3
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
image.png